Sportmassage

Elyane de Haan

 

Sportmassage Elyane de Haan
A.M. de Jonglaan 38
3221 VC Hellevoetsluis
0181 – 31 75 49 0181 – 31 75 49

Triggerpoints

Een triggerpoint is een verkramping in een spier, waardoor de bloedcirculatie wordt verstoord. Afvalstoffen vanuit de spier worden vervolgens niet meer goed afgevoerd waardoor de verkramping zich ontwikkelt tot een spierknoopje. Triggerpoints kunnen onder andere worden gevormd door stress, veel in dezelfde houding zitten, overbelasting, valpartijen of na een operatie.

De meeste triggerpoints veroorzaken pijn, maar dat hoeft niet altijd zo te zijn. De voortdurende spierspanning die door triggerpoints in stand wordt gehouden, vormt ook voor jonge mensen een overbelasting. De overbelasting kan uiteindelijk leiden tot schade aan de gewrichten. Triggerpoints kunnen klachten geven zoals hoofdpijn, migraine, cluster hoofdpijn, nekpijn, kaakpijn, schouderpijn, rugpijn, gewrichtspijn, tennisarm, oorsuizen, duizeligheid en zelfs kiespijn. Triggerpoints kunnen de belangrijkste oorzaak zijn van stijve gewrichten en beperkte beweeglijkheid.

Tijdens de massage wordt druk uitgeoefend op de spierknoop, waardoor deze afneemt en de klachten verminderen of zelfs na herhaaldelijk masseren kunnen verdwijnen.

Bel voor meer informatie of voor een afspraak met Sportmassage Elyane de Haan:
0181 – 31 75 49

De berichten die ons emotionele en mentale leven vormen, worden geleid via de weefsels van het lichaam.
Robert Marrone

 
Triggerpoint

 

 
Menu