Sportmassage

Elyane de Haan

 

Sportmassage Elyane de Haan
A.M. de Jonglaan 38
3221 VC Hellevoetsluis
0181 – 31 75 49 0181 – 31 75 49

Lymfedrainage

Manuele lymfedrainage is een massagevorm ontwikkeld door de Deen Dr. Emile Vodder om het lymfestelsel te stimuleren. Het lymfestelsel is een belangrijk systeem voor het vervoer van voedings- en afvalstoffen in ons lichaam. Het bijzondere van de therapie van Dr. Vodder is dat die niet alleen gericht is op de drainerende werking van het lymfestelsel maar vooral op de voedende en zuiverende werking van al het lichaamsvocht. Met name na hoge sportbelasting en blessures is er een verhoogde productie van afvalstoffen en na een operatie is er vaak een zwelling (oedeem).

In tegenstelling tot andere massagetechnieken bestaat manuele lymfedrainage uit een lichte aanraking van de huid en de direct daaronder liggende weefsels. Hierdoor wordt de stroming van de lymfe verbeterd, het opgehoopte vocht afgevoerd en eventuele stagnaties opgeheven. Zwellingen (oedeem) en pijn zullen daardoor afnemen en de beweeglijkheid zal toenemen. Verder wordt door de lymfedrainage het immuunsysteem geactiveerd, het hormonale stelsel geoptimaliseerd, het verhoogde stressniveau en de bloeddruk verlaagd en de pijn verminderd. Tevens kan lymfedrainage zorgen voor een diepe ontspanning.

Lymfedrainage is ook een zeer goede massage bij klachten zoals dystrofie, hoofdpijn, allergie, stress, hoge bloeddruk, littekens, chronische verkoudheid, reuma en fibromyalgie.

Bel voor meer informatie of voor een afspraak met Sportmassage Elyane de Haan:
0181 – 31 75 49

Handen zijn het landschap van het hart.
Paus Johannes Paulus II

 
Lymfedrainage

 

 
Menu